Behandelingen

Behandelingen

Binnen de praktijk worden diverse massages en behandelingen gegeven. Ontspanning is ontzettend belangrijk voor lichaam en geest. Even niets hoeven en jezelf overgeven aan de weldadigheid van een ontspannende massage of arrangement. In de hedendaagse maatschappij worden wij onder druk gezet. Door het ondergaan van een ontspannende massage herstelt je lichaam beter.

Sportmassage is geschikt met als doel de lichamelijke conditie te verbeteren, te bestendigen en /of eventuele nadelige gevolgen van zijn/haar sportbeoefening weg te nemen.


Sportmassage


Sportmassage wordt toegepast om vermoeidheids-verschijnselen, die het directe gevolg zijn een lichamelijke inspanning, terug te dringen. De afvalstoffen die vermoeidheidsverschijnselen, pijn of kramp veroorzaken worden uit de spieren gemasseerd. De stofwisseling wordt hierdoor positief beïnvloed. Hierdoor herstelt men sneller en kan men weer een volgende  prestatie leveren. De spieren blijven soepel.


Zo is de sportmasseur de specialist op het gebied van de sportverzorging. Zowel in de beroepssport als bij de amateurs. De sportmasseur heeft inzicht in de anatomische en fysiologische veranderingen van de sporter, zodat een sportmasseur op verantwoorde wijze gezonde sporters kan begeleiden. Ook tapen is een specialisatie van de sportmasseur.

Per halfuur           € 35,00   Per uur           €  55,00

Tapeconsult per 15 minuten                     €   15,00

Hotstonemassage


Stenen zijn overal en bestaan al zolang de aarde bestaat. In de prehistorie werden al warme stenen gebruikt om een slaapplek behaaglijk en warm te houden. De oude Grieken en Romeinen gebruikten stenen in hun badhuizen om elkaar te masseren. In India en Azië werden stenen neergelegd op acupunctuur punten en werd er gestreken over meridiaan banen om allerlei aandoeningen te behandelen. Zo werkt het stimulerend op een zwak immuunsysteem, wordt het lymfe systeem geactiveerd en worden spieren warmer en soepeler door de binnendringende warmte van de stenen. Spieren worden hierdoor toegankelijker en beter te masseren. Er wordt met warme stenen gemasseerd om een aantal effecten te bereiken. Dit kan samen met speciale oliën.


Een Hot Stone massage doet wat met je. Het verkwikt en beurt op en is tevens ontspannend. Het werkt ontgiftend en voert afvalstoffen af. Ook werkt het pijnverlagend en stress klachten zullen afnemen. Door de massage met de warme stenen wordt een persoonlijke balans ervaren en zal er een rustpunt voor het verstand ontstaan, terwijl het een ontspannen en aangename reis is voor de geest. De duur van een behandeling is voor de achterzijde 1 uur en voor de voor en achterzijde 1,5 uur.

Per uur              € 65,00

Per 1,5 uur      € 80,00

Lichaamspakking, inclusief ontspannende lichaamsmassage


Een lichaamspakking is een rijkelijke substantie, die op het lichaam wordt aangebracht. Vervolgens wordt u met een speciale folie ingepakt, waarna u ongeveer 20 minuten heerlijk kunt gaan ontspannen, terwijl de pakking zijn werk doet. Afhankelijk van de pakking gebeurt dit in een infra-rood warmtedeken, welke weldadig is voor de spieren en gewrichten.


Vervolgens wordt de pakking afgenomen met warme compressen.


Na de behandeling kunt u even bijkomen onder het genot van een kopje thee, koffie of een sapje (biologisch).


Afsluitend een ontspannende lichaamsmassage met een rijke bijpassende bodycreme of een bijpassende massage olie.


Er zijn diverse soorten lichaamspakkingen, met ieder zijn eigen inwerking op het lichaam,waaruit u kunt kiezen. Per maand is er een voordelig arrangement. Kijkt u voor de voordelige arrangementen onder het kopje aanbiedingen. De duur van een behandeling is 1,5 uur. Dit betreft een lichaamspakking, inclusief ontspannende lichaamsmassage van de achterzijde van het lichaam.Arrangementsprijs                      € 70,00


Inclusief voorzijde van het lichaam € 85,00

Voetbehandeling


De voeten zijn vaak een vergeten onderdeel van ons lichaam. Echter zijn de voeten ontzettend belangrijk en dragen zij ons van plaats tot plaats. Daarom een arrangement om ze eens lekker te verwennen.


De voetbehandeling bestaat uit een scrubbehandeling voor de voeten, waarna de voeten lekker worden ingepakt met een voetpakking. Deze voetpakking dient even in te trekken onder het genot van een drankje. Na het verwijderen van de voetpakking worden de voeten los gemasseert met een speciale voetencreme, die de voeten heerlijk verzorgt. De behandeling werkt ontspannend. De duur van een behandeling is 1 uur.


Per uur       € 55,00
Per uur     € 60,00


De kaars ontvangt u mee naar huis


Kaarsenmassage


De naam zegt het al, wij masseren u met kaarsen. De kaars betreft een wax en wordt aangestoken. Terwijl de aromatische geuren de kamer vullen en u relaxeren, smelt de wax van de kaars. Nadat de wax is gesmolten bereikt het een temperatuur van ongeveer 3 graden boven de eigen lichaamstemperatuur en kan dus direct op het lichaam aangebracht worden. De kaarsen die hiervoor gebruikt worden hebben uitstekende vochtinbrengende eigenschappen. De kaarsen zijn niet van paraffine gemaakt. Ze bestaan uitsluitend uit hoogwaardige cosmetische oliën en boters waaraan etherische oliën toegevoegd worden of parfum olie. U kunt kiezen uit diverse soorten. De duur van een behandeling is 1 uur.Triggerpoint therapie is een snelle en uiterst effectieve methode voor zowel de behandeling van gespannen en overbelaste spieren als het neutraliseren van myofasciale triggerpoints. De therapie is op basis van een holistische visie.


Holisme (Grieks: holon: het geheel) is het idee dat de eigenschappen van een systeem (fysiek, biologisch, technisch, chemisch, economisch, enz.) niet kunnen worden verklaard door de som van alleen zijn componenten te nemen.


Deze vorm van therapie kan worden uitgevoerd op basis van 'dry needling', of aan de hand van 'longitudinale compressie', tevens wordt de therapie ondersteund door diverse massages en technieken, waaronder ook spinale segment massage en fasciale technieken.


Een dry needle behandeling wordt uitgevoerd met een dunne acupunctuurnaald, om aanwezige triggerpoints te behandelen.  Er is tijdens wetenschappelijke onderzoeken naar behandelingsmethodes naar voren gekomen dat Dry-Needling de meest effectieve behandelmethode is.


Longitudinale compressie is een vorm van triggerpoint therapie, die aan de hand van speciale massage technieken wordt uitgevoerd en is bij uitstek geschikt voor mensen die dry needling liever niet willen ondergaan. Tevens is deze behandelmethode geschikt om gespannen spieren, waar geen actieve maar wel latente triggerpoints aanwezig zijn, te behandelen.


Spinale segment massage is een vorm van bindweefselmassage. Deze massage kan ook worden toegepast als behandeling voor cellilutis. Een cosmetische behandeling komt niet voor vergoeding in aanmerking.


Alle behandelmethoden worden door Triggerpoint Therapie Enkhuizen aangeboden. Voor meer informatie, klik op de button.